vrijdag 14 februari 2014

Utopia #Utopia @Utopia

#utopia

Locatie: Utopia
Terrein, Nieuwe Crailoseweg, Laren
http://goo.gl/maps/yQW1e

het voormalige asielzoekerscentrum Crailo te gebruiken als opname locatie.

Het adres van het Utopia terrein is de Amersfoortsestraatweg 111 te Crailo.

Het gebied is net een afgezet gevangenis terrein, maar er is zeker meer ruimte voor uitbraak of inbraak ivm de lage bescherming van de hekken dmv gaas.

Een hek met prikkeldraad moet nieuwsgierige voorbijgangers afweren!


REGIE TALPA?
De ingang van UTOPIA. 
Een poort met hek en een toezichthouder.
Diverse camera's rondom de oude kazerne en voormalige asielzoekerscentrum Crailo.20 tot 30 auto's staan geparkeerd op het terrein. Omringd door hekken en bomen.


Op de hoek van dit terrein is een toegang voor voetgangers, waar geen deur is maar een hek wat op slot staat.
Het hek is afgesloten met gaas en is omringd met prikkeldraad en op de grond ligt een rondgedraaid prikkeldraad.

Een bordje waarschuwt onbevoegden om niet het terrein te benaderen en dat er  camera's zijn voor de veiligheid en de bewaking. Ook zouden er honden zijn die bewaken, maar deze zijn niet zichtbaar of hoorbaar tijdens het bezoek op 
14-2-2014.

Als je met een camera over het hek kijkt zie je dus veel prikkeldraad en hekwerk.Utopia het reality programma vrij van regels en wetten. Zo werd het tv-programma groots aangekondigd door John de Mol.  Maar amper vier dagen na de start is hiervan niets waar.

Utopia regels

Er zijn wel degelijk regels in Utopia dat het e.e.a. tot op heden minder spannend / aantrekkelijk maakt.

Het blijkt al dat er op diverse plekken niet gerookt mag worden, er geen mutsen of petten gedragen mogen worden, er niet over de castingprocedure mag worden gesproken, er niet met briefjes mag worden gecommuniceerd en het vuurtje alleen op een aangewezen plek mag worden gestookt.

Survival

Het survival onderdeel valt behoorlijk tegen in Utopia. Zo hebben de bewoners ruimschoots proviand. Ze kunnen heel makkelijk boodschappen bestellen in de winkel.  Waarom niet gewoon de kippen en koeien slachten? Of verbouw gewoon groenten in de moestuin.  En al het bouwmateriaal dat de bewoners nodig hebben bestellen we gewoon bij de huissponsor Hornbach.

De bewoners hebben bedden besteld voor de nieuwe slaapkamer en er komt gas en elektriciteit. Nee, niets is wat het lijkt in Utopia.

En ze mogen gewoon mensen toelaten op het terrein tegen betaling. Dit is gewoon te makkelijk voor de bewoners om geld te verdienen.

Utopia streamlock

Helaas is de vervelende streamlock ook weer van de partij. Een streamlock vindt plaats zodra er iets interessants gebeurt, en voorkomt dat de kijkers dit op de live internetstreams kunnen bekijken.

Een streamlock was onder andere ook aanwezig in Secret Story en Big Brother.

 
Uit de streamverslagen (via Fok!) lezen wij dat de sommige bewoners de regels meer dan zat zijn.

Zo klagen de bewoners Paul en Hakim over het feit dat ze zelf weinig mogen ondernemen. Alles moeten ze doen aan de hand van de regie of via sponsoren. Hornbach, Klaverkaas, Utopiahoeve en Sony (laptop die eerdaags komt).

Beide heren hadden zich zelf niet opgegeven voor Utopia als ze dit van te voren hadden geweten.Wij zijn benieuwd of Talpa de komende tijd de regie meer bij de bewoners neer zal leggen.
 

Utopia verloren nu de bewoners internet hebben
Posted on 20 januari, 2014 by Sander Bronts 8 Comments
Sinds vanmorgen hebben de Utopia bewoners dus internet via hun Sony Xperia Z1. De marketing afdeling van Vodafone kwam de mobiel persoonlijk met twee medewerkers afleveren. Waaronder Vodafone PR manager Annelies die eerder ook voor Talpa heeft gewerkt.

Je hoeft natuurlijk geen genie te zijn om te weten dat 1+1 natuurlijk 2 is.  De reclame inkomsten voor Talpa kwamen letterlijk het terrein oprijden (filmpje).Internet binnen Utopia

Nu de grote vraag natuurlijk wat zal er de komende periode veranderen in Utopia nu de bewoners internet hebben? Ze gaan hun zelf uiteraard uitgebreid Googelen en ze zijn natuurlijk erg benieuwd hoe populair het reality programma is.

Wij denken dat door de komst van internet binnen Utopia het programma er niet leuker op zal worden. Integendeel! Binnen drie weken tijd is er al een samenleving gecreëerd zoals de huidige samenleving waar wij in leven. Er is geen zak meer aan op deze manier. Via de smartphone zijn alle contacten met de lokale huis sponsoren binnen handbereik. Wat nou overleven?  Gewoon even een Whatsapp bericht versturen naar Boer Klaver en deze komt aardappels brengen.

Uiteraard zal de regie wel bepalen waar ze wel en niet heen mogen op internet. Het e.e.a. zal wel afgeschermd zijn aangezien ze ook gebruik maken van WIFI. Dit lijkt ons ook een verstandige keuze dat de bewoners niet alles te zien krijgen op internet. Het vermoeden bestaat anders dat Billy Bakker weleens de volgende zou zijn die naar huis wil.

De regie doet ons ook geloven dat de bewoners natuurlijk een heel hip en duur 3G internet abbo hebben. In werkelijkheid maken ze gewoon gebruik van WIFI.

Graag jullie reactie wat jullie van het hele internet vinden in Utopia. Wij zijn benieuwd!-- 20-1-2014
Omstreeks 11:30 uur stond daar plotseling een meneer en mevrouw van Vodafone  aan de poort van Utopia. Deze komt de smartphone voor de bewoners afleveren die ze vorige week besteld hebben. Het filmpje kun je hier bekijken.Er zal een wereld voor de bewoners open gaan als ze straks kunnen internetten.  En nu gaat het natuurlijk helemaal los……. 15 mensen en één  smartphoneEven gezellig op de foto met de hele groep. Natuurlijk moeten de mensen van Vodafone er ook bij.Opmerkelijk : de vrouw van Vodafone (Annelies) die samen met haar collega de smartphone kwam afleveren heeft een aantal jaar terug al voor Talpa gewerkt.

Delen:
Twitter3
Google
Facebook6
Google+ Sander Bronts

Utopia bewoners kopen loten Postcodeloterij
Posted on 20 januari, 2014 by Sander Bronts 2 Comments
Op Twitter zeiden wij het al. De Utopia bewoners gaan een samenwerkingsverband aan met de lokale huis sponsor De Postcodeloterij. De bewoners zijn het er over eens dat ze iets willen doen om een goed signaal af te geven. Ze willen iets betekenen voor Stichting Doen.

Dit zal echt de wereld verbeteren! Not! Ga maar lekker loten kopen met z’n allen. Lijkt ons leuk om te zien dat straks Gaston aan de poort staat en blijkt dat Billy het winnende lot in handen heeft. Winnen ze straks de ijsprijs… wordt dan lachen denk ik. Iemand die 1 hapje meer heeft dan de rest.Dat gaat zeker weten leuke tv opleveren. Dus wij zeggen doen en koop die loten!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten